8 kenmerken van een succesvolle vrouw

succesvolle vrouw

Wat zijn nu echt de kenmerken van een succesvolle vrouw? Deze vraag hield mij een lange tijd bezig. Want wat doet een succesvolle vrouw precies? Zijn het haar commerciële skills die haar zo succesvol maken? Of is het haar drijfveer? Ligt het aan hoe ze eruitziet? Of spelen er heel andere factoren mee in haar succes? Wat is eigenlijk de definitie van succes? 

Om erachter te komen wat de belangrijkste kenmerken zijn, ging ik in gesprek met verschillende vrouwen. De conclusie: de definitie van succes is voor iedereen verschillend. Er is dan ook niet maar één kenmerk te noemen. Maar ik kwam wel veel overeenkomsten in de gesprekken tegen. Ik bundelde ze samen en vond mijn antwoord. Daarom deel ik nu met jou maar liefst 8 kenmerken van een succesvolle vrouw. Hoeveel bezit jij er al?  

Hoe succesvol ben jij? 8 kenmerken van een succesvolle vrouw

Ze is zelfverzekerd, maar zeker niet arrogant

Een succesvolle vrouw kent haar kwaliteiten, maar daarnaast ook haar zwaktes. Ze neemt haar verantwoordelijkheid als ze ergens een fout maakt en durft zichzelf daarvoor te verontschuldigen. Ze legt niet de schuld bij iemand anders neer, omdat ze zich schaamt voor haar eigen fout.  

Ze geeft haar grenzen aan

Een grens gaat een succesvolle vrouw niet over. Ze is zich namelijk heel bewust van haar eigen grenzen en durft zich daardoor ook zelfverzekerd over zaken uit te spreken. Ook laat ze anderen niet over haar grenzen heen gaan.

Ze neemt haar eigen beslissingen

Keuzes maken is voor een zakenvrouw niet moeilijk. Ze wacht niet totdat iemand anders een keuze voor haar maakt, die heeft ze zelf dan al lang gemaakt. Ze weet ook dat een keuze niet definitief is en dat ze altijd op een gemaakte keuze terug kan komen.

Ze is zelfsturend

Aan motivatie geen gebrek. Een succesvolle vrouw heeft dan ook niemand anders nodig om haar te motiveren. Ze is zich bewust van wat haar drijft en luistert naar haar eigen intuïtie. Ze maakt zelf een plan om haar doelen te realiseren en gaat ervoor. Zo nodig weet ze prima bij te sturen.   

Ze is positief

Ook een succesvolle vrouw heeft te maken met tegenslag. Maar ze laat zich hier niet door uit het veld slaan. Ze kruipt niet in een slachtofferrol en je hoort haar ook niet klagen. Ze accepteert de situatie zoals het is en gaat op zoek naar oplossingen. Onzekerheid overwinnen is voor haar geen probleem.

Ze investeert in zichzelf

Voor een succesvolle vrouw is zelfontwikkeling ontzettend belangrijk. Hierdoor kan ze blijven groeien en steeds makkelijker haar eigen doelen halen. Ze kan doordat ze in zichzelf investeert, ook veel meer investeren in anderen. Die groeien dankzij haar inzet met haar mee.

Ze creëert een gunfactor

Een succesvolle vrouw is vriendelijk en toegankelijk, en waardeert de ander voor wie hij of zij is. Door de ander veel te gunnen, creëert ze bij zichzelf ook een gunfactor. Ze is de eerste aan wie vervolgens wordt gedacht.

Ze is authentiek

Een succesvolle vrouw volgt haar hart, durft kwetsbaar te zijn, denkt na en komt in actie. Ze blijft zichzelf, accepteert hoe ze is en leert van haar eigen fouten. Dat is het geheim van een écht succesvolle vrouw.